Gebruik Tonkin bamboe palen om de sterkste leiconstructies te maken!

Bent u op zoek naar een natuurlijk en duurzaam materiaal om leiconstructies te maken voor uw geliefde bomen en planten? Zoek niet verder! In dit blogbericht zullen we de voordelen van Tonkin palen bespreken en u een stapsgewijze handleiding geven om zelf een leiconstructie te bouwen.

Tonkin stokken zijn perfect geschikt voor het ondersteunen en begeleiden van bomen en planten zoals lindes, platanen, druiven en vele andere soorten.

Voordelen van Bamboe palen: Tonkin palen zijn gemaakt van hoogwaardig bamboe en hebben verschillende voordelen die ze ideaal maken voor leiconstructies:

 1. Sterkte en flexibiliteit: Tonkin palen zijn buitengewoon sterk en hebben een indrukwekkende buigzaamheid. Dit stelt u in staat om de palen in de gewenste vorm te buigen en ze stevig te bevestigen, waardoor uw bomen en planten effectief worden ondersteund.
 2. Duurzaamheid: Bamboe is een van de snelst groeiende planten ter wereld en is zeer duurzaam. Tonkin palen hebben een natuurlijke weerstand tegen rot, insecten en schimmels, waardoor ze een langere levensduur hebben dan traditionele houten palen.
 3. Esthetisch aantrekkelijk: Tonkin palen hebben een prachtige natuurlijke uitstraling die goed past bij een groene omgeving. Ze voegen een vleugje elegantie toe aan uw tuin en laten uw bomen en planten opvallen.
Leiconstructie met Tonkinpalen - Bamboe België

Stappenplan voor het bouwen van een leiconstructie met Bamboe Tonkin palen:

Stap 1: Planning en voorbereiding

 • Bepaal welke bomen of planten u wilt ondersteunen met de leiconstructie en kies geschikte Tonkin palen van de juiste lengte en diameter.
 • Markeer de locaties waar de palen moeten worden geplaatst en zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor de groei van de bomen en planten.

Stap 2: Plaatsing van de palen

 • Graaf gaten op de gemarkeerde locaties, waarbij de diepte afhankelijk is van de hoogte van uw gewenste leiconstructie. Zorg ervoor dat de gaten diep genoeg zijn om stabiliteit te bieden.
 • Plaats de Tonkin palen stevig in de gaten en vul ze met aarde of grind om ze stevig op hun plaats te houden.

Stap 3: Bevestiging van de palen

 • Bevestig sterke draad, zoals verzinkt staaldraad, aan het bovenste deel van de ene paal en span deze naar de andere paal. Herhaal dit proces totdat alle palen zijn verbonden en er een rasterwerk van draden is gevormd.
 • Zorg ervoor dat de draden strak genoeg gespannen zijn om de bomen en planten te ondersteunen, maar niet zo strak dat ze de groei belemmeren.

Stap 4: Begeleiden van de bomen en planten

 • Begin met het begeleiden van de takken van de bomen en planten langs de draden van de leiconstructie. Dit kan gedaan worden door voorzichtig de takken naar de gewenste richting te buigen en ze met behulp van bindmateriaal zoals touw of binders aan de draden vast te maken.
 • Zorg ervoor dat u de takken gelijkmatig verdeelt over het rasterwerk van draden, zodat de groei evenwichtig is en er een mooie leivorm ontstaat.
 • Controleer regelmatig de groei van de bomen en planten en begeleid de takken indien nodig opnieuw om de gewenste vorm te behouden.

Stap 5: Onderhoud en verzorging

 • Blijf de groei van de bomen en planten volgen en controleer regelmatig of de takken nog stevig zijn bevestigd aan de draden. Verwijder eventuele bindmaterialen die te strak kunnen worden en de groei kunnen belemmeren.
 • Geef de bomen en planten voldoende water en voedingsstoffen om hun gezonde groei te ondersteunen. Houd ook rekening met eventuele specifieke behoeften van de geselecteerde soorten.

Materialen die u nodig heeft:

 • Tonkin palen van de juiste lengte en diameter, afhankelijk van uw specifieke behoeften.
 • Sterke draad, zoals verzinkt staaldraad, om het rasterwerk van draden te creëren.
 • Bindmateriaal zoals touw of binders om de takken aan de draden te bevestigen.
 • Gereedschap zoals een schop, tang en snoeischaar voor het graven van gaten, het bevestigen van de draden en het snoeien van takken.

Met Tonkin palen kunt u prachtige leiconstructies creëren voor uw bomen en planten in de tuin. Dankzij hun sterke en flexibele eigenschappen bieden ze een stabiele ondersteuning en begeleiding, terwijl ze ook esthetisch aantrekkelijk zijn. Volg het stappenplan dat we hebben gegeven om zelf een leiconstructie te bouwen en vergeet niet om regelmatig onderhoud en verzorging uit te voeren. Geniet van de schoonheid van uw bomen en planten terwijl ze groeien en gedijen in hun prachtige leivorm.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Meest populair: