Zelf een Bamboe Tiki Bar bouwen met ons 7-stappenplan!

Een tiki bar is een prachtige en gezellige plek om te ontspannen en te genieten van een drankje met vrienden en familie. Het bouwen van een tiki bar kan een leuke en uitdagende doe-het-zelf-klus zijn, en het gebruik van bamboe geeft het een authentieke en exotische uitstraling. Hieronder volgt een stappenplan om zelf een tiki bar te bouwen met bamboe.

Bamboe beachbar - Bamboe België

Stap 1: Ontwerp je tiki bar

Voordat je begint met het bouwen van je tiki bar, is het belangrijk om een ontwerp te maken. Dit omvat de afmetingen, de vorm en de materialen die je nodig hebt. Overweeg ook de locatie van je tiki bar en hoe deze past in de omgeving.

Stap 2: Verzamel materialen en gereedschap

Je hebt verschillende materialen en gereedschappen nodig om je tiki bar te bouwen. Hieronder volgt een lijst van wat je nodig hebt:

 • Bamboestokken
 • Bamboeplaten, bamboematten of rietmatten
 • Houten balken
 • Schroeven en spijkers
 • Zaag
 • Boor
 • Schroevendraaier
 • Hamer
 • Meetlint
 • Potlood
 • Schuurpapier

Stap 3: Bouw het frame van de tiki bar

Begin met het bouwen van het frame van de tiki bar. Gebruik de houten balken om de vorm van de bar te creëren en zorg ervoor dat de balken stevig zijn bevestigd aan de grond. Maak gebruik van schroeven en spijkers om de balken aan elkaar te bevestigen.

Stap 4: Bevestig de bamboestokken aan het frame

Nu is het tijd om de bamboestokken aan het frame van de tiki bar te bevestigen. Snijd de bamboestokken op maat en bevestig ze met schroeven en spijkers. Het is belangrijk dat de bamboestokken stevig zijn bevestigd en dat er geen ruimte tussen zit.

Stap 5: Maak het blad voor je bar

Gebruik de bamboeplaten om het barblad te maken. Zaag de platen op maat en bevestig ze aan het frame van de tiki bar. Gebruik schroeven om de bamboeplaten aan het frame te bevestigen en zorg ervoor dat het blad stevig is bevestigd.

Stap 6: Werk het geheel af

Schuur de bamboestokken en het barblad zorgvuldig om eventuele ruwe randen te verwijderen en het oppervlak glad te maken. Verwijder ook eventuele splinters die zich tijdens het bouwen hebben gevormd. Je kunt de tiki bar verder afwerken door er accessoires aan toe te voegen, zoals rieten stoelen, palmbladeren en exotische verlichting.

Stap 7: Geniet van je tiki bar!

Als je tiki bar klaar is, is het tijd om te ontspannen en te genieten van je creatie! Nodig vrienden en familie uit om te komen genieten van een drankje aan je eigen tiki bar. Je zult versteld staan van hoeveel sfeer je tiki bar kan creëren en hoeveel plezier je eraan zult beleven.

Om je tiki bar nog specialer te maken, kun je overwegen om decoraties toe te voegen die bij het thema passen, zoals beelden van tikistijl, rieten matten of houtsnijwerk. Je kunt ook een kleine waterval of fontein toevoegen om een ontspannen en exotische sfeer te creëren.

Vergeet niet om ook de functionaliteit van je tiki bar in overweging te nemen. Je wilt er misschien een koelkast of ijsmachine aan toevoegen, evenals opslagruimte voor drankjes, glazen en accessoires.

Hoewel het bouwen van een tiki bar met bamboe misschien een uitdagende taak lijkt, is het met het juiste gereedschap en een beetje geduld goed te doen. Bovendien geeft het eindresultaat je niet alleen een prachtige en ontspannende plek om te genieten, maar ook een gevoel van voldoening en trots over het feit dat je het zelf hebt gemaakt.

Dus als je op zoek bent naar een leuke en uitdagende doe-het-zelf-klus, overweeg dan om een tiki bar met bamboe te bouwen. Het is een geweldige manier om je creativiteit te uiten en een unieke en gezellige ruimte te creëren waar je van kunt genieten met vrienden en familie.

Wilt u een schutting, overkapping of grootschalig project met bamboe door ons laten plaatsen, neem dan eenvoudig en snel contact met ons op via bijhorend formulier.

Laat ons weten hoe we u kunnen helpen en vul dit formulier in. Of contacteer ons telefonisch via +32 (0)496 125 019. Of stuur even een mailtje naar info@bamboebelgie.be

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Meest populair: