Hoe lang gaat een bamboeschutting mee? + Stappenplan plaatsen bamboeschutting!

Een bamboe schutting gaat gemiddeld 15 tot 20 jaar mee. Bamboe is een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele houten schuttingen en biedt talloze voordelen. In dit blogbericht zullen we bespreken hoe lang een bamboeschutting meegaat, de verschillende soorten bamboe schuttingen, de voordelen ervan en een stapsgewijs plan om een bamboe schutting te plaatsen.

Duurzaamheid van bamboe schuttingen

Bamboe is een uiterst duurzaam materiaal met een lange levensduur. Afhankelijk van de soort en de juiste behandeling kan een bamboeschutting tot wel 20 jaar meegaan. Het natuurlijke vermogen van bamboe om vocht af te stoten en zijn natuurlijke weerstand tegen insecten en rot maken het een ideale keuze voor buitentoepassingen zoals schuttingen.

Verschillende soorten bamboe schuttingen

Er zijn verschillende soorten bamboe schuttingen beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en esthetiek. Enkele populaire opties zijn:

a. Volledige bamboeschuttingen: Deze schuttingen bestaan uit massieve bamboepalen die dicht bij elkaar zijn geplaatst. Ze bieden privacy en een natuurlijke uitstraling aan jouw tuin.

b. Bamboeschermen: Dit zijn panelen gemaakt van bamboelatten die horizontaal of verticaal zijn geplaatst. Bamboeschermen zijn lichtgewicht en bieden een open structuur, waardoor ze perfect zijn voor het creëren van een natuurlijke afscheiding zonder volledige privacy.

c. Bamboematrollen: Deze rollen bestaan uit samengeperste bamboestrips en kunnen eenvoudig aan bestaande hekken of structuren worden bevestigd. Bamboematrollen zijn ideaal om een bestaande schutting op te waarderen of om een tropische sfeer aan je tuin toe te voegen.

Het gebruik van bamboe schuttingen biedt diverse voordelen

a. Milieuvriendelijk: Bamboe is een hernieuwbare en snelgroeiende grassoort, wat betekent dat het een milieuvriendelijk alternatief is voor hout. Het kappen van bamboe heeft geen negatieve impact op het milieu.

b. Duurzaamheid: Bamboe is sterk en bestand tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor het lang meegaat zonder veel onderhoud.

c. Natuurlijke uitstraling: Bamboe voegt een natuurlijke en exotische sfeer toe aan elke tuin. Het creëert een warme en gezellige ambiance.

d. Flexibiliteit: Bamboe schuttingen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen

Stappenplan voor het plaatsen van een bamboe schutting

Stap 1: Voorbereiding

 • Meet de gewenste lengte van de schutting op en markeer de positie van de palen.
 • Verwijder eventuele oude schuttingen of obstakels op de locatie.

Stap 2: Palen plaatsen

 • Graaf gaten voor de palen op gelijke afstand van elkaar. De aanbevolen afstand is meestal ongeveer 2 meter.
 • De diepte van de gaten moet minstens 1/3 van de lengte van de palen zijn.
 • Plaats de bamboe palen in de gaten en zorg ervoor dat ze stevig rechtop staan.
 • Vul de gaten met snelcement of stabilisé en zorg ervoor dat de palen goed vastzitten.

Stap 3: Bevestiging van de schutting

 • Afhankelijk van het type bamboe schutting dat je hebt gekozen, zijn er verschillende bevestigingsmethoden.
 • Voor volledige bamboeschuttingen kun je horizontale latten gebruiken om de palen met elkaar te verbinden. Bevestig de latten stevig aan de palen met roestvrijstalen schroeven of bind ze vast met bamboetouw.
 • Bij bamboeschermen kun je de panelen eenvoudig aan de palen bevestigen met roestvrijstalen schroeven of binddraad.
 • Voor bamboematrollen kun je ze rechtstreeks op de bestaande schutting of structuur bevestigen met binddraad of kabelbinders.

Stap 4: Afwerking en onderhoud

 • Controleer of de schutting stevig staat en alle bevestigingen goed zijn vastgemaakt.
 • Geef de bamboe schutting een grondige behandeling met een waterafstotende beits of bamboe-olie om de duurzaamheid en levensduur te verlengen.
 • Onderhoud de schutting regelmatig door vuil en mos te verwijderen en eventuele beschadigingen bij te werken.

Een bamboeschutting is niet alleen duurzaam en milieuvriendelijk, maar voegt ook een natuurlijke uitstraling toe aan je tuin. Met een goede voorbereiding en het juiste stappenplan kun je gemakkelijk een bamboe schutting plaatsen en jarenlang genieten van de schoonheid en functionaliteit ervan. Kies het type bamboe schutting dat het beste bij jouw behoeften past en geniet van een prachtige, duurzame afscheiding voor je tuin.

Wilt u een schutting, overkapping of grootschalig project met bamboe door ons laten plaatsen, neem dan eenvoudig en snel contact met ons op via bijhorend formulier.

Laat ons weten hoe we u kunnen helpen en vul dit formulier in. Of contacteer ons telefonisch via +32 (0)496 125 019. Of stuur even een mailtje naar info@bamboebelgie.be

Logo bamboe belgie - Officiële verdeler van bamboe artikelen in België
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Meest populair: