Wat zijn de voordelen van rietmatten voor je tuinomheining?

Rietmatten zijn een uitstekende keuze als het gaat om het omheinen van je tuin. Niet alleen zijn ze duurzaam en milieuvriendelijk, maar ze bieden ook een aantal andere voordelen ten opzichte van andere soorten omheiningen. In dit blogbericht zullen we enkele van de voordelen van rietmatten als tuinomheining bespreken.

Rietmatten schutting bamboe belgie
 1. Natuurlijke uitstraling

Een van de belangrijkste voordelen van rietmatten is dat ze een natuurlijke uitstraling hebben. Dit komt omdat ze gemaakt zijn van natuurlijk materiaal en een organische structuur hebben. Dit geeft je tuin een mooie, rustieke uitstraling die perfect past bij een groene omgeving.

 1. Duurzaamheid

Rietmatten zijn zeer duurzaam en gaan lang mee. Ze zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden en zijn in staat om jarenlang de elementen van de natuur te weerstaan. Dit betekent dat je niet elk jaar nieuwe omheiningen hoeft te kopen en te installeren, wat zorgt voor een aanzienlijke kostenbesparing op de lange termijn.

 1. Privacy

Rietmatten bieden ook veel privacy. Ze zijn dicht geweven en laten slechts beperkt zicht toe. Dit zorgt ervoor dat de buren niet in je tuin kunnen gluren en dat je je tuin als privéruimte kunt gebruiken. Dit is vooral belangrijk als je een gezellige buitenruimte wilt creëren waar je met familie en vrienden kunt ontspannen zonder gestoord te worden.

 1. Geluidsdemping

Rietmatten kunnen ook helpen om geluidsoverlast te verminderen. Het natuurlijke materiaal absorbeert geluidsgolven, waardoor het geluid van de straat, de buren of andere storende geluiden worden verminderd. Dit is vooral handig als je in een drukke buurt woont en je tuin wilt gebruiken als een oase van rust en stilte.

 1. Eenvoudig te installeren

Tot slot zijn rietmatten eenvoudig te installeren. Je hebt geen speciale vaardigheden of gereedschap nodig om ze te plaatsen en ze zijn geschikt voor verschillende soorten ondergrond, zoals hout, beton en metselwerk. Bovendien zijn ze licht van gewicht, waardoor je ze gemakkelijk kunt verplaatsen als dat nodig is.

Kortom, rietmatten zijn een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een duurzame, natuurlijke en esthetische tuinomheining die privacy biedt en geluid

Stappenplan – Een omheining maken met rietmatten

Het plaatsen van een omheining met rietmatten is een vrij eenvoudig proces dat u zelf kunt doen met de juiste tools en materialen. Hier zijn de basisstappen om een omheining met rietmatten te plaatsen:

Benodigdheden:

 • Rietmatten
 • Houten palen (ongeveer 8 cm x 8 cm)
 • Metalen beugels
 • Spijkers
 • Hamer
 • Boor
 • Schroeven
 • Draad
 • Tang

Stappen:

 1. Bepaal de afmetingen van de omheining en markeer de plaats waar de palen moeten worden geplaatst. Zorg ervoor dat de afstand tussen de palen gelijkmatig is verdeeld.
 2. Graaf gaten voor de palen en zorg ervoor dat de gaten ongeveer een derde van de totale lengte van de paal diep zijn.
 3. Plaats de palen in de gaten en vul de gaten met aarde. Zorg ervoor dat de palen loodrecht staan en dat de afstand tussen de palen gelijkmatig is verdeeld.
 4. Bevestig de metalen beugels op de palen. Boor hiervoor gaten in de palen en schroef de beugels vast.
 5. Rol de rietmatten uit en bevestig deze aan de palen met behulp van draad en tang. Begin bovenaan en werk naar beneden. Zorg ervoor dat de rietmatten strak worden bevestigd en dat er geen gaten of openingen tussen de matten zitten.
 6. Wanneer u de laatste rietmat heeft bevestigd, kunt u deze afsnijden en vastmaken aan de paal met behulp van spijkers.
 7. Indien nodig kunt u de omheining nog extra verstevigen door een dwarslat aan de bovenkant te bevestigen met behulp van spijkers.

Zodra de omheining is geplaatst, kunt u deze onderhouden door regelmatig te controleren op beschadigingen en de rietmatten indien nodig te vervangen.

Wilt u een schutting, overkapping of grootschalig project met bamboe door ons laten plaatsen, neem dan eenvoudig en snel contact met ons op via bijhorend formulier.

Laat ons weten hoe we u kunnen helpen en vul dit formulier in. Of contacteer ons telefonisch via +32 (0)496 125 019. Of stuur even een mailtje naar info@bamboebelgie.be

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Meest populair: