Het plaatsen van een bamboe omheining: stappenplan

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor een bamboe omheining:

  1. Duurzaamheid: Bamboe is een sterk en duurzaam materiaal dat weerstand biedt tegen weersomstandigheden en veroudering.
  2. Milieuvriendelijk: Bamboe is een snelgroeiende en hernieuwbare grondstof, wat het een milieuvriendelijke keuze maakt.
  3. Aesthetiek: Bamboe omheiningen kunnen een natuurlijke en aantrekkelijke toevoeging zijn aan elke tuin of buitenruimte.
  4. Gemakkelijke installatie: Bamboe omheiningen zijn eenvoudig te installeren en aan te passen aan de specifieke behoeften van de gebruiker.
  5. Kosteneffectief: In vergelijking met andere materialen voor omheiningen, zoals hout of metaal, is bamboe een betaalbare optie.

Bamboe omheiningen zijn een duurzame en milieuvriendelijke optie voor het omheinen van tuinen, terrassen en andere buitenruimten. Het plaatsen ervan is relatief eenvoudig en kan zelfs door een handige doe-het-zelver worden gedaan. Hieronder vind je een stappenplan voor het plaatsen van een bamboe omheining.

Stap 1: Benodigdheden

Om een bamboe omheining te plaatsen, heb je de volgende materialen nodig:

Stap 2: Planning en voorbereiding

Bepaal eerst de grootte van de omheining en bereken hoeveel bamboe schutting en bamboe palen je nodig hebt. Zorg ook dat je de juiste afmetingen van de bamboe schermen en palen hebt, afhankelijk van de hoogte die je wilt bereiken.

Stap 3: Plaatsen van de houten balken

Bevestig de houten balken aan de muur waar je de omheining wilt plaatsen. Dit gebeurt meestal door middel van bevestigingsmateriaal, zoals schroeven of nagels. Zorg dat de balken stevig bevestigd zijn en op gelijke afstand van elkaar staan en op de juiste hoogte voor je bamboe schutting.

Heb je nog geen bestaande omheining staan, dan kan je met bamboepalen zelf een constructie maken om je bamboe schutting tegen te plaatsen. Een voorbeeld hiervan zie je onderaan dit artikel.

Stap 4: Bevestigen van de bamboe schermen of bamboe matten

Plaats de bamboe panelen tussen de bamboe palen en bevestig ze stevig aan de palen. Let op: zorg dat de panelen op gelijke hoogte staan en evenwijdig aan elkaar.

Stap 5: Afwerken

Als laatste kun je de bamboe omheining afwerken door eventuele uitstekende schroeven of nagels weg te werken. Je kunt ook ervoor kiezen om de omheining te verven of de bamboe te behandelen tegen weersinvloeden.

Het plaatsen van een bamboe omheining is een leuke en eenvoudige DIY-klus die binnen een dag kan worden voltooid. Het resultaat is een mooie en duurzame omheining die jarenlang meegaat. Veel succes!

Bamboe België Plaatsingsdienst

Het kan natuurlijk zijn dat je niet zo een doe-het-zelver bent. Of dat je simpelweg geen tijd hebt om zelf een tuinomheining te plaatsen. Dan kan je altijd gebruik maken van onze plaatsingsdienst. Bamboe België heeft zeer bekwame en ervaren installateurs in dienst die staan te popelen om uw bamboe droomproject bij u thuis te komen installeren. Meer info op https://bamboebelgie.be/plaatsen-tuin-omheining-bamboe-belgie/.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Meest populair: